Menu

ASLA-NCC

Awards

2018 Awards

Design: General

Merit Award

Netflix, Inc. Albright Campus
Los Gatos, CA
Studio Five Design, Inc.
Lead Landscape Architect: Rich Sharp
Client: Netflix, Inc.

Netflix Albright Campus: 21 acre master plan incorporates four, 4&5 story office buildings into heavily vegetated site.
Objectives include development of campus identity around  preservation of significant mature vegetation, multi-function
outdoor spaces and expanded open space thru connections  to adjacent creek side trail.
Netflix Albright Campus: Promenade spine, carries staff thru core of campus connecting building entries, cafe dining, theater, garage and town square.
Netflix Albright Campus. Bridge gardens with access between buildings at upper level and garden level.
Netflix Albright Campus.  Central garden terrace circulation and seating.
Netflix Albright Campus: Central garden seating for small breakout groups within the Jacaranda grove.

Netflix Albright Campus, a twenty one acre campus masterplan and build-out that incorporates four 4& 5 Story office buildings, surface parking and a parking structure into a re-purposed, circa 1980’s tilt-up office park site. Objectives include development of campus identity around preservation of significant mature heritage vegetation, multi-function outdoor spaces and expanded open space thru connections to adjacent creekside trail. C3 treatment areas are integrated into the design as overlays of the planting pattern language. Courtyard and gardens work hand in hand for scaleability. Gardens provide breakout space for small group settings, intimate cafe decks and larger town square come together on upper terrace in concert with lower lawn to create an arena setting for all hands meetings, movies and/or concerts. Two hundred and sixty-two of the five hundred and forty (540) existing trees have been preserved including transplanting of thirteen Heritage oaks and redwood trees to achieve this goal. Project is LEED silver certified.